logo
JIYA LAL MITTAL DAV PUBLIC SCHOOL
Kalanaur Road, Village Hayat Nagar, Gurdaspur, Punjab-143521, Ph. - 9463695371, 9417700374
Latest News  
  • Appeal for COVID-19.This being one of the most trying times, let us together, once again, rise to help the Nation in need.For reading complete msg visit davcmc.net.in
 
May QUestions  

Current Affairs Quiz

1.Name the first company which has become India’s first gaming start up?

Ans: Dream 11

      2.Name the city which has become the first city in the world to use Pollution charge zone?

      Ans: London

     3.Who has been elected as the new president of international chamber of Commerce India?

      Ans: Vikramjit Singh

     4.Who launched ‘CRPF Veer Parivar’ app for the families of CRPF personnel?

     Ans: Ram Nath Kovind 

     5.Google has launched its first drone delivery service in which country?

Ans: Australia

6.Bold Kurukshetra 2019 is a joint Military exercise between which two countries?

Ans: India and Singapore

      7.Which state of India was notified with yellow weather warning by meteorological Department recently?

      Ans: Himachal Pradesh.

      8.Who has been named as the ‘Leading Cricketer of the Year’?

     Ans: Virat kohli.

     9.With which country India has agreed to strengthen bond in security and defence spheres?

     Ans: Sri Lanka

     10.To which country India has delivered tow MI-24 helicopters?

     Ans: Afghanistan

     11.  2019 international army scout masters competition will be held in which city of India?

    Ans: Jaisalmer

    12.Which state government approves setting up of farmers commission?

    Ans: Meghalaya

    13.The Second India open International boxing Tournament has been started in which city?

    Ans: Guwahati

   14.Which country observes May 21 as the Anti-Terrorism Day?

   Ans: India

   15.The chief minister of which state has launched a Water , Conservation Scheme ‘Jal Amrutha’?

   Ans: Karnataka

   16.Who is appointed as Pakistan’s High Commissioner to India?

  Ans: Moin –Ul-Haq.

  17.Name the country which has approved sales of air defuse missiles to South Korea and Japan?

  Ans: USA

  18.As per the Geological survey of India which Indian state has the 35% of India’s Graphite deposit?

  Ans: Arunachal Pradesh

 19.Gold medallist , swimmer MB Balakrishan passed away recently. He belongs to which Indian state?                                                 

  Ans: Tamil Nadu

 20. Who has been appointed as first chief Armed Forces Special Operations Division?

  Ans : AK Dhingra